6.oktobrī Smiltenes tehnikumā sadarbībā ar biedrību “Siera klubs” notika Meistara diena. Tajā skolas jauniešiem savu profesionālās izaugsmes stāstu uzticēja atraktīvais restorāna “Meat Chef” šefpavārs Kaspars Jansons. Kopā ar viņu tehnikuma virtuvēs ēdienu gatavoja otrā un trešā kursa pavāri un konditori. Nākamie profesionāļi piedalījās rudenīgi krāšņā siera un uzkodu degustācijā, kā arī papildināja zināšanas nozares profesionāļu lekcijās.
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītāja Ineta Andersone jauniešus iepazīstināja ar populārākajiem vietējās pārtikas zīmoliem un produktu katalogu “Novadu garša”.
Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības (PKS) “Straupe” izpilddirektors Andris Rieksts informēja par “Siera kluba” sadarbību ar piensaimniekiem.
Biškope Ilze Paškova jauniešiem pastāstīja par dažādu ziedu medu un tā plašo pielietojumu ārstniecībā un kosmētikā.
Smiltenes tehnikuma mācību virtuvēs tapa vairāki izsmalcināti ēdieni - vegānais siers ar ceptiem ķirbjiem un cukīni – auzu kliju salātiem, Stracciatella ar tomātu – bazilika salātiem un olīvu tapenādi, beluga lēcu salāti ar šitaki sēnēm, vītinātiem tomātiem un buratu, ravioli ar spageti ķirbi un sieru, ar lazdu riekstu – cidoniju sviesta mērci u.c. Bija arī biezpiena drumstalmaize, pīrādziņi ar Jāņu siera pildījumu, fritēts Jāņu siers, siera kūka un citi našķi.
Paldies biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētājai Vandai Davidanovai, ar kuras atbalstu jauniešiem varēja papildināt zināšanas viņu izvēlētajā profesijā!
Paldies a/s “Smiltenes Piens”, PKS “Straupe”, a/s “Jaunpils Pienotava”, a/s "Lazdonas piensaimnieks" , a/s "Talsu piensaimnieks", a/s "Rankas piens" , a/s “Latvijas Maiznieks”, Latvijas Biškopības biedrības Jēkabpils nodaļai, ikvienam, kas dāsni dalījās savā produkcijā un pavēra visiem tūrisma nozares mācību programmu nodaļas audzēkņiem izbaudīt īstus siera svētkus.Uz galeriju...
Teksts: Baiba Vahere
Foto: Sanda Veismane